مای گیلا، حس خوب طبیعت

محولات غذایی ۱۰۰ درصد ارگانیک

مای گیلا، حس خوب طبیعت

محولات غذایی ۱۰۰ درصد ارگانیک

detail-blog
جولای 22, 2023

دستور تهیه زیتون‌ پرورده

فهرست مطالب

در دنیای شگفت‌انگیز غذاها آشنایی با پیش ‌غذاها و چاشنی‌های بهشتی عطر و طعم متمایزی دارد و در فرهنگ هر کشوری چاشنی‌های بسیار متنوعی وجود دارد که مختص آن کشور است. یکی از پیش‌ غذاها و چاشنی‌های خوشمزه‌ای که در بین ایرانیان طرفدار بسیاری دارد زیتون ‌پرورده است که ترکیب خوش ‌طعم و دل‌چسبی از زیتون، گردو و رب انار است.

 اصالت این چاشنی به شهرهای شمالی برمی‌گردد و مواد تشکیل ‌دهنده آن به شکل کاملاً ارگانیک در گیلان و مازندران یافت می‌شود. البته در سال‌های اخیر با توجه به محبوبیت این ماده غذایی تهیه و تولید آن در شهرهای دیگر نیز مرسوم شده است. فرقی که زیتون پروژه تولید شده در شهرهای شمالی با بقیه شهرها دارد، استفاده از سبزی‌ها محلی در ترکیبات آن است که طعم و عطری متمایز به آن می‌بخشد.
البته تنوع زیتون در شهرهای شمالی بسیار زیاد است و به‌عنوان چاشنی ثابت در کنار تمامی غذاها استفاده می‌شود، به همین دلیل در ادامه لازم می‌دانیم که چند خط در مورد خواص زیتون باهم صحبت کنیم.

 

خواص زیتون

زیتون میوه ایست که هرچه از طعم و خواص آن بگوییم کم است. زیتون در دو نوع سبز و سیاه در کشور ما وجود دارد که دارای خواص درمانی بسیاری است؛ از جمله اینکه فشارخون را کاهش می‌دهد و مقوی معده و اشتهاآور است. اگر از بیماری دیابت رنج می‌برید مصرف آن در کنار غذا به شما پیشنهاد می‌شود؛ زیرا زیتون ضد دیابت است. علاوه بر این زیتون خاصیت ضد سرطانی و ضدالتهابی دارد و در دنیای چاشنی‌ها این خاصیت بی‌نظیر است. همچنین از عصاره زیتون برای لوازم‌آرایشی و مراقبتی پوست استفاده می‌شود زیرا به پوست و مو شادابی و طراوت خاصی می‌بخشد.

 

 مصرف زیتون برای درمان سنگ‌های صفراوی و یبوست‌های مزمن بسیار مؤثر است. مصرف زیتون به‌صورت روزانه تقریباً 13 در صد از فیبر موردنیاز بدن را تأمین می‌کند. اسید لینولئیک و لینولنیک، امگا 3 و امگا 6 موجود در زیتون باعث پاک‌سازی دیواره روده‌ها شده و این موضوع مانع از رسوب آهن موجود در غذا در روده‌ها می‌شود. در زمینه خواص درمانی زیتون تحقیقات و مقالات بسیاری وجود دارد که در مقالات مرتبط می‌توانید مطالعه کنید.

 

 

زیتون پرورده

یکی از زیرشاخه‌های زیتون که در کنار سفره‌ها یک خوراکی محبوب به‌حساب می‌آید زیتون ‌پرورده است که به دو شیوه خانگی و صنعتی فرآوری می‌شود. زیتون‌ پرورده ایرانی از سال 2014 در فهرست میراث ملی استان گیلان ثبت‌ شده است. هر خانواده ایرانی که به شهرهای شمالی سفر می‌کند حتماً طعم زیتون‌ پرورده آن منطقه را خواهند چشید. علاوه بر این این ماده غذایی محبوب بهترین سوغاتی در سفرهای شما کشور به‌حساب می‌آید.

 

 

طرز تهیه زیتون پرورده

این ماده غذایی از موادی تشکیل‌ شده است که موردپسند همه سلیقه‌ها است. گردو دارای طبع گرمی است و با مخلوط شدن با انار که طعم سردی دارد ترکیب اعجازانگیزی به وجود می‌آورد. زیتون پروژه از نوع خانگی و اصیل آن طرفداران بیشتری دارد که مختص مناطق شمالی کشور است و بازار فروش آن بسیار گرم است. زیتون‌ پرورده از تولیدات درجه ‌یک ایرانی است که در برندها و سایزهای مختلف موجود است و به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد بسیار مورد توجه است. زیتون ‌پرورده یکی از منابع آهن است و برای پیشگیری از ابتلا به سرطان، درد و مشکلات مو و پوست بسیار مفید است.


ترکیبات زیتون ‌پرورده خوشمزه خانگی شامل زیتون، گردو، انار و سیر و سبزی‌ها خاص و محلی است. زیتون ‌پرورده فرآورده‌ای است که از دو نوع ماده تشکیل شده که بخشی از آن ترکیب اصلی و بقیه به‌عنوان طعم‌ دهنده استفاده می‌شود.
مواد لازم برای تهیه زیتون‌پرورده

  • رب انار ملس
  • ۲ پیمانه
  • مغز گردو خرده شده
  • ۳۰۰ گرم
  • سیر
  • یک بوته
  • زیتون بدون هسته و ریز
  • ۵۰۰ گرم
  • روغن‌زیتون در صورت تمایل
  • ۲ ق غذاخوری
  • سبزی گشنیز خشک ‌شده یا تازه
  • ۲ ق غذاخوری
  • پودر نعناع خشک یا تازه
  • ۱ ق غذاخوری
  • دانه‌های انار
  • سبزی چوچاق در صورت دسترسی
  • ۲ ق غذاخوری
  • ۲ قاشق غذاخوری
 

دستور تهیه زیتون ‌پرورده

مرحله اول
ابتدا گردوهای تازه را انتخاب کرده، آن را شکسته و خرد نمایید، می‌توانید با استفاده از آسیاب آن به شکل یکدست دربیاورید. هرچه قدر که گردوهای مورداستفاده تازه‌تر باشد در کیفیت محصول تأثیر مستقیم دارد. گردوها را پودر کرده و کنار می‌گذاریم. در شهرهای شمالی برای پودر کردن گردوها از هاون‌های چوبی استفاده می‌کنیم.

 

مرحله دوم

در مرحله بعدی به سراغ زیتون‌ها می‌رویم و با چشیدن طعم آن از شور یا ترش بودن آن اطلاع پیدا می‌کنیم. برای تهیه زیتون‌ پرورده از زیتون‌های بدون هسته استفاده می‌شود. احیاناً اگر زیتون‌ها شور و یا ترش باشند باید آن‌ها را در کاسه‌ای قرار داده و روی آن‌ها آب بریزیم و به مدت یک ساعت زمان بدهیم تا زیتون‌ها کاملاً خیس بخورند و البته شوری و ترشی که در طعم آن‌ها حس کردیم از بین برود.

 

مطالب پیشنهادی:

 

مرحله سوم
اگر سبزی‌ها به‌صورت تازه باشند آن‌ها را خرد کرده و ساطوری می‌کنیم.

مرحله چهارم
زیتون‌ها را آبکشی کرده و آب اضافی آن‌ها را کامل می‌گیریم و در یک‌ کاسه بزرگ و جادار می‌ریزیم.

مرحله پنجم
در این مرحله زیتون را در کاسه موردنظر با گردو و سبزی‌ها مخلوط می‌کنیم و درصورتی‌که چوچاق در دسترس نداشته باشیم از گشنیز و نعنای تازه و یا خشک‌ شده استفاده می‌کنیم.

مرحله ششم
رب انار و سیر له‌شده را به همراه دانه‌های اناری که داشتیم به‌ ظرف اضافه کرده و کاملاً باهم مخلوط می‌کنیم. افزودن مقداری نمک و گلپر نیز بلامانع است. این مرحله باید با دقت انجام شود و مخلوط را کاملاً چنگ می‌زنیم تا مواد به خورد هم بروند. سپس روی کاسه را با سلفون پوشش داده و داخل یخچال می‌گذاریم تا آماده مصرف شود.
پس از 12 ساعت زیتون ‌پرورده خانگی شما آماده مصرف است و در کنار تمامی غذا به‌عنوان پیش‌ غذا و
چاشنی موردعلاقه استفاده می‌شود.

 

 

نکات مهم تهیه زیتون پرورده

اگر علاقه دارید که رنگ زیتون ‌پرورده شما روشن‌تر شود، باید مقدار گردوی بیشتری به ترکیبات اضافه کنید و اگر رنگ تیره‌تر را برای محصول خود می‌پسندید مقدار رب انار و دانه‌های آن را بیشتر کنید و این کاملاً به خواست و سلیقه شما در مصرف آن بستگی دارد.

 

حتماً دقت داشته باشید درصورتی‌که زیتون مورداستفاده شما در تهیه زیتون ‌پرورده خام باشد حتماً قبل شروع کار، تلخی آن‌ها گرفته باشید؛ این البته باید با طی مراحل و انجام نکات لازم همراه باشد که در ابتدا عنوان شد.

 

سبزی‌های که برای تهیه زیتون‌ پرورده در شهرهای شمالی استفاده می‌شود، چوچاق است که سبزی محلی این مناطق به‌حساب می‌آید. اگر به این سبزی دسترسی ندارد می‌توانید از نعناع و گشنیز به‌جای آن استفاده کنید.

اگر زیتون‌ تلخ یا شور باشد باید چند بار آن را بشورید و بعد برای ترکیب استفاده کنید. معمولاً زیتون‌های ریز و بدون هسته را برای تهیه زیتون ‌پرورده استفاده کنید؛ زیرا طعم بهتری دارند.

دقت داشته باشید که از رب اناری استفاده کنید که هم ترش و هم شیرین باشد و هرگز از رب اناری که کاملاً ترش و یا بسیار شیرین است برای ترکیب با زیتون استفاده نکنید.
همچنین بهترین ظرف برای نگه‌داری زیتون پرورده ظرف‌ در بسته شیشه‌ای است.

به مای گیلا امتیاز دهید! / میانگین:4.8

نظرات کاربران

  • ممنون کاربردی بود

  • این همون زیتون پرورده گیلانی هستش؟

  • دیدگاهی بگذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    مای‌گیلا، برند تخصصی مواد غذایی ارگانیک و فروشگاه آنلاین است که به صورت متمرکز و با هدف عرضه محصولات با کیفیت و طبیعی نظارت شده در سراسر کشور فعالیت می‌کند. مای‌گیلا با بکارگیری نیروی کار جوان ، تحقیق و ارزیابی محصولات خود همواره در زمینه
    اشتغال آفرینی، تغذیه سالم و طبیعی می کوشد. از جمله ویژگی های برند مای گیلا می‌توان به سبد‌ تنوعی بالا، بسته بندی اختصاصی، محصول کاملا طبیعی و ارسال به سراسر کشور اشاره کرد. ما با انتخاب و دستچین کردن محصولات غذایی نظیر برنج، چای و دمنوش، زیتون، خشکبار ودیگر انواع محصولات طبیعی همواره سعی در حفظ کیفیت و تنوع محصولات‌مان داریم.
    مجموعه و برند گیلای من (مای گیلا | Mygila) آماده پذیرش پیشنهادات و انتقادات شما می باشد

    همیشه در کنار شما هستیم

    کلیه حقوق برای برند و مجموعه گیلای من (مای گیلا) محفوظ است.

    بستن

    کالاها

    دسته بندی ها

    • ورود با پیامک
    • ورود با رمز
    user

    سفارش شما بسته به نوع ارسال ( پست، تیپاکس یا باربری) و محل شما بین ۱ تا ۵ روز کاری به دستتان می‌رسد.

    بله، تمامی قیمت های محصولات مای گیلا بروز هستند.

    بله در صورت نارضایتی و یا آسیب کالا میتوانید محصول خود را به راحتی مرجوع کنید و وجه کامل آن را دریافت نمایید.

    با مراجعه به حساب کاربری خود ویا ارتباط با کارشناس و پشتیبان مای گیلا می‌توانید به راحتی سارش خود را پیگیری کنید. 

    شماره یا شناسه سفارش، کدی چهار رقمی است که پس از ثبت سفارش از طریق پیامک و همچنین صفحه تایید موفقیت آمیز خرید به سفارش شما تعلق میگیرد که از طریق آن می‌توانید سفارش خود را پیگیری یا مرجوع کنید.

    پاسخ سوال خود را پیدا نکردید؟ از ما بپرسید، همیشه به سوالات شما پاسخ میدیم: