امروزه برنج یکی از غلات جدا نشدنی از زندگی ما انسانها است است که در تمامی سفرههای ما ایرانیان دیده میشود. برنج انواع مختلفی دارد که برنج طلایی یکی از این انواع به شمار میآید. این نوع از برنج، یک برنج رژیمی است که نه تنها در ایران بلکه در سر تا سر دنیا کشت میشود و از خواص زیادی هم برای بدن برخوردار شده است. اگر شما هم جزو طرفداران برنج طلایی هستید، با ما در ادامه همراه باشید.
برنج طلایی چیست؟
برنج طلایی یکی از انواع برنج خوراکی است که با استفاده از ترفندهای تغییر ژنتیک، تغییر خاصیت داده و با هدف بهبود شرایط تغذیه افراد تولید میشود. این برنج برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ تولید شد و پس از آن به عنوان یک ماده غذایی مقوی به کار گرفته شد. این برنج سرشار از ویتامین a است و به رنگ زرد یا طلایی تولید میشود.
شاید برای شما سوال باشد که چرا رنگ برنج طلایی، طلایی است. مادهای به نام بتاکاروتن در برگهای برنج معمولی وجود دارد اما در خود دانههای برنج وجود ندارد. دانشمندان طی یک سری اقدام خاص این ماده را وارد دانههای برنج کرده و رنگ آن را تغییر دادند. البته این ماده به کمک انتقال ژن گل نرگس وارد برنج معمولی شده است و خواص این برنج را بهبود داده است. در نتیجه برنج با رنگ زرد و طلایی تولید میشود.
خواص برنج طلایی چیست؟
طبق آماری که سازمان بهداشت جهانی به دست آورده است، در سال حدود ۲۵۰۰ نفر از انسانها به دلیل این که ویتامین a کمی دارند، میمیرند. پس باید منبعی برای دریافت این ویتامین وجود داشته باشد. این افراد برای تقویت بدن خود و از بین بردن بیماریهای مختلف به این ویتامین که در برنج طلایی وجود دارد، نیاز دارند. این برنج باعث میشود که:
• خشکی و خارش پوست از بین برود و طراوت و شادابی پوست باز گردد.
• انواع عفونت به خصوص عفونت معده و ریه از بین برود و التهابات گلو، معده و روده نیز کاهش پیدا کند.
• خشکی مو و ضعف بینایی در شب یا روز از بین برود. این برنج همچنین تاثیرات مستقیم و غیر مستقیمی بر روی عدم ناباروری دارد و باعث میشود که قوای جنسی زن و مرد تقویت شود.
• برطرف شدن ضعف در بینایی و جلوگیری از خراشیدگی قرنیه میشود. همچنین سوراخ شدن قرنیه چشم و زخم شدن آن به کمک برنج طلایی درمان میشود.
• بهبود و درمان بیماریهای پانکراس و لوز المعده شده و بیماری سلیاک و اسپروی سلیاک را منحل میکند. همچنین برنج طلایی برای باز کردن مجاری انتقال دهنده مایع صفرا مادهای مقوی و مفید به شمار میآید.
• رشد غیر طبیعی استخوانها از بین برود و پوکی استخوان از بدن یک فرد رخت ببندد. پس طبیعی است که استفاده از این محصول بیشتر از پیش شده باشد. شما میتوانید جهت خرید برنج طلایی با ما در ارتباط باشید.
آیا برنج طلایی برای بدن زیانی هم دارد؟
این نوع برنج به دلیل این که با استفاده از تغییرات ژنتیکی تولید میشود و یک محصول تراریخته است، زیان و عوارضی را هم با خود به همراه دارد. البته این عوارض تنها برای افرادی برجسته میشوند که بدن حساسی دارند.
گاهی اوقات ممکن است مصرف برنج طلایی باعث شود که بدن شما ضعف پیدا کند و دلپیچههای شدیدی بگیرید. این ناشی از به وجود آمدن عفونت در بدن شما است که در این صورت باید مصرف برنج طلایی را قطع کنید. در مواردی هم دیده شده است که برنج طلایی منجر به کم سویی چشم شده و خارش و التهاباتی را برای افراد به وجود آورده است. البته رخ دادن چنین اتفاقاتی بسیار نادر است.
برنج طلایی و کودکان
شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که آیا برنج طلایی برای کودکان هم مناسب است؟ در پاسخ باید بگوییم که بله. این نوع از برنج کمبود ویتامین a در بدن کودکان را جبران میکند و میتواند سیستم گوارشی و سیستمهای ایمنی بدن را تقویت کند. افزون بر این که با مصرف برنج طلایی استخوانها از پوکی نجات مییابند و انواع عفونتهای ریه و معده نیز از کودک شما دور میشوند. به همین دلیل است که در سر تا سر دنیا به این نوع از برنج توجه خاصی شده است.
البته در مواردی هم ممکن است مصرف برنج طلایی برای یک کودک چندان خوب نباشد.
از آنجایی که این نوع از برنج با استفاده از تغییرات ژنتیکی و به وسیله باکتریهای موجود در گل نرگس و خاک روی کار میآید، میتواند برخی از بیماریهای بدن کودک شما را شدیدتر کند. به همین دلیل پژوهشگران مصرف این برنج را برای عدهای از کودکان مبتلا به بیماریهای خاص منع کردهاند.
تفاوت برنج طلایی با برنج معمولی
اصلیترین تفاوتی که این برنج با سایر برنجها دارد این است که دی ان ای برنج طلایی دستکاری شده است و این محصول قادر به تولید ویتامین a است. این برنج با برنج معمولی از نظر ساختار تفاوتهای زیادی دارد و باعث میشود که انرژی بدن یک فرد به حد بی نهایت برسد. همچنین برنج طلایی بینایی را تقویت میکند و میتواند از این نظر هم با برنج معمولی متفاوت باشد.
از نظر ظاهر هم تفاوتهایی در ظاهر برنج معمولی و طلایی دیده میشود. بارزترین این تفاوتها در رنگ برنج است. برنج طلایی همان گونه که از نامش پیدا است، دانههایی به رنگ طلایی دارد اما برنج معمولی غالبا شیری رنگ است. دانههای برنج معمولی کمی بزرگتر از برنج طلایی است اما این تفاوت آن چنان مشهود نیست. در هر صورت میتوانیم بگوییم که برنج طلایی برای بدن افراد از برنج معمولی بهتر است. شما میتوانید جهت خرید این نوع از برنج با ما در ارتباط باشید.
نتیجه گیری
برنج طلایی یک محصول تراریخته است که از تغییرات ژنتیکی به وجود آمده است. این برنج با هدف بهبود و افزایش سلامت جسمانی افراد تولید شده و کاربرد زیادی هم دارد. به گونهای که در طب سنتی نیز مصرف آن را توصیه میکنند. در این میان ممکن است عوارضی هم از مصرف این نوع برنج به وجود بیایند که این عوارض چندان بارز نیستند.
به طور کلی امروزه این برنج برای تقویت استخوانها، تقویت بینایی چشم، بهبود عفونتها و موارد این چنینی مورد استفاده قرار میدهند.
امیدواریم این مقاله از مجله مای گیلا برای شما مفید بوده باشد اگر سوال یا راهنمایی نیاز دارید حتما در بخش نظرات یا گفتگو آنلاین با ما درمیان بگذارید.
من فکر میکردم موقع پخت زعفران میریزن این رنگی میشه، جالب بود ممنون