شیر برنج با برنج نیم دانه یکی از غذاهای بسیار قدیمی، خوشمزه، مقوی و البته بسیار ساده است که معمولا هم در روزهای عادی و هم در برخی مراسمها و مناسبتهای مذهبی تهیه و سرو میشود.
برای تهیه این دسر خوشمزه ایرانی روشها و سلایق مختلفی وجود دارند به عنوان مثال برخی افراد تمایل به مصرف شیرین این ماده غذایی داشته و آن را با شکر درست میکنند و یا بدون شکر درست میکنند ولی در عوض با شیره انگور و یا شیره نبات و یا مربای گل محمدی آن را شیرین کرده و مصرف میکنند و برخی دیگر نیز نه از شکر استفاده میکنند و نه آن را شیرین میل میکنند، به هر حال شما عزیزان میتوانید با توجه به ذائقه خود و خانوادهتان چاشنی آن را اندکی تغییر داده و بر اساس دلخواه خود آن را سرو کنید.
نکته ای که باید بدانید این است که به علت نوع پخت و تهیه شدن این دسر استفاده از برنج نیم دانه بسیار بهتر از سایر برنج هاست و همچنین احتمال بد پخته شدن یا تغییر نهایی طعم در این نوع شیر برنج بسیار پایینتر است.از برنج نیم دانه همچنین برای تهیه انواع دسر های دیگر نظیر شعله زرد، نان برنجی و… نیز استفاده می شود.
مطلب پیشنهادی:
مواد لازم برای تهیه شیر برنج با نیم دانه برای 4 نفر
- برنج نیم دانه ایرانی 1 پیمانه
- شکر 1.5 پیمانه
- پودر هل 2/1 قاشق چایخوری
- گلاب 4/1 پیمانه
- کره 20گرم
- خامه صبحانه 4/1 پیمانه
- آب 4 پیمانه
- شیر 6 پیمانه
طرز تهیه شیربرنج با برنج نیم دانه
ابتدا لازم است برنج نیم دانه ایرانی به درستی شسته شده و به مدت یکساعت قبل از پختن این دسر در آب کافی خیسانده شود. بنابراین طوری که برنجها پوشانده شوند روی آنها آب ریخته و اندکی میگذاریم تا خیس بخورد.
پس از شستن برنج خیسانده شده حال باید با حدود 4 پیمانه آب برنج را روی حرارت گاز گذاشته و به مدت یکساعت به آن اجازه دهیم تا کامل بپزد. بعد از آن که بیشتر آب قابلمه تبخیر شده و حدود نصف لیوان از آن باقی ماند نوبت به اضافه کردن شیر است، پس از افزودن شیر هر چند لحظه یکبار باید غذا را هم بزنید که ته نگیرد، بعد از اینکه برنج به طور کامل پخته شده و لعاب انداخت بایستی شکر را اضافه کنید.
10 دقیقه بعد از افزودن شکر، بایستی کره را اضافه کرده و به مدت 45 دقیقه به این ماده غذایی خوشمزه اجازه دهید تا به درستی جا افتاده و خوشمزه شود. در مرحله بعدی هل و گلاب را نیز به مخلوط اضافه کرده و تا رسیدن به غلظت دلخواه به آن زمان دهید و در پایان نیز پس از خاموش کردن حرارت نوبت به اضافه کردن خامه است.
سپس با سلیقه خود میتوانید در ظرف مناسب به صورت یکجا و یا تکی برای افراد به صورت جداگانه آن را سرو کرده و تزئین نمایید. شیربرنج با برنج نیم دانه آماده است و میتوانید آن را میل کنید، نوش جان!
نکات مهم به هنگام پخت شیر برنج
سعی کنید به هنگام پخت شیر برنج از برنج نیم دانه به جای برنج دانه درشت استفاده کنید، در غیر اینصورت حتما بعد از پخت آن را با پشت قاشق له کنید.
لازم است به اندازه کافی به این ماده غذایی زمان پخت دهید تا به خوبی جاافتاده و خوشمزه شود. حداقل زمان لازم برای آمادهسازی مواد و پخت آن 1.5 ساعت است.
برای اینکه یک شیربرنج خوشمزه و معطر تهیه کنید حتما از مواد معطری چون هل و گلاب در پخت آن استفاده کنید، این مواد بایستی در مراحل آخر و به هنگام جا افتادن این ماده غذایی خوشمزه به شیربرنج با برنج نیم دانه اضافه شوند.
زمانی که شیر را به مخلوط آب و برنج اضافه میکنید، در ابتدا حرارت را زیاد کرده و بعد از جوشیدن شیر حرارت آن را کم کنید، برای جلوگیری از سر رفتن شیربرنج در قابلمه را باز بگذارید.
اگر میخواهید شیربرنج خود را شیره گل و یا مربا مصرف کنید نیازی به افزودن شکر ندارید. در صورت تمایل میتوانید نبات را در مقداری آب حل کرده و به جای شکر به غذای خود اضافه کنید. البته برخی افراد به ویژه تبریزیها شیر برنج را پس از پخت با شیره انگور میل میکنند در این صورت نیز نیازی به افزودن شکر نیست.
برخی افراد خامه به شیر برنج اضافه نمیکنند، در این شرایط باید بر مقدار شیری که حین پخت استفاده میکنید اضافه کنید.
افزودن زعفران به این دسر خوشمزه ایرانی نیز طعم بینظیری به آن میدهد، در صورت تمایل میتوانید به همراه هل و گلاب مقداری زعفران دم کرده نیز به آن بیافزایید.
یکی دیگر از نکات مهم اینست که شیر برنج با برنج نیم دانه معمولا خیلی سریع ته میگیرد پس در کل زمان پخت باید حواستان باشد و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
در صورتی که خامه اضافه میکنید، حتما از قبل آن را در محیطی خارج از یخچال بگذارید تا هم دما با محیط گردد.
امیدواریم این مقاله از مجله مای گیلا برای شما مفید بوده باشد اگر سوال یا راهنمایی نیاز دارید با ما در ارتباط باشید.
نظرات کاربران