سوپ برنج همانطور که از اسمش پیداست به دلیل استفاده از برنج در ترکیبات آن به عنوان یک پیشغذای بسیار مقوی و خوشمزه شناخته میشود که برای کودکان و حتی افراد مسن به ویژه در دوران بیماری بسیار مفید است و میتواند میزانی از آب از دست رفته بدن را تامین کند. طرز پخت آن بسیار راحت بوده و به عنوان پیشغذایی برای پذیرایی از میهمانان نیز به شمار میآید.
سوپ با برنج نیم دانه به شکلهای مختلفی طبخ میشود و هر کس میتواند بسته به سلیقه و ذائقه خود مواد مختلفی را به آن اضافه کند، با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه سوپ برنج با مرغ
قبل از آغاز به پختن سوپ برنج با نیم دانه بهتر است از قبل مواد آن را آماده سازید، همانطور که گفتیم این سوپ با دستورها و مواد مختلفی قابل تهیه است که در ادامه به ذکر چند مورد از آنها خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه سوپ برنج با مرغ برای 4 الی 5 نفر عبارتند از:
- برنج نیم دانه نصف پیمانه
- پیاز یک عدد
- آب پنج تا شش پیمانه
- کره یک قاشق غذا خوری
- گشنیز و جعفری خرد شده یک سوم پیمانه
- مرغ ۱۰۰ گرم
- زنجبیل تازه یک تکه (یا پودر زنجبیل به میزان لازم)
- نمک و فلفل زردچوبه به مقدار لازم
در ابتدا مرغ را با مقداری آب و ادویه در داخل قابلمهای قرار دهید تا بپزد، البته برای اینکه هورمونهای مضر داخل مرغ را از بین ببرید بهتر است بعد از ده دقیقه که مرغ جوشید آب آن را دور ریخته و مجددا داخل قابلمه مقداری پیاز را به صورت نگینی خرد کرده با زرچوبه و نمک و فلفل و در صورت تمایل هویج نگینی شده تفت دهید سپس مرغ را داخل آن بیاندازید آب بریزید و اجازه دهید تا به طور کامل بپزد. سعی کنید پس از پختن مرغ استخوانهای آن را جدا کرده و مرغ را به صورت ریش ریش درآورید.
مرغ ریش ریش شده را که به داخل قابلمه بازگرداندید حال نوبت افزودن برنج نیم دانه به مخلوط مرغ و پیاز است، به برنج باید فرصت پخت و لعاب انداختن داده شود ولی مراقب ته گرفتن آن نیز باشید، برای پیشگیری از ته گرفتن غذا اولا شعله آن را کم وهر چند وقت یکبار آن را هم بزنید.
مطلب پیشنهادی:
اگر دوست دارید سبزیها به صورت زنده در سوپ شما باقی بمانند و رنگ خود را از دست ندهند چند دقیقه قبل از پایان زمان پخت گشنیز و جعفری و در صورت تمایل شوید ساطوری شده را به آن اضافه کنید در غیر اینصورت میتوانید از همان اوایل پخت سوپ خود سبزی را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. آخرین مرحله از پخت سوپ با برنج نیم دانه افزودن کره است، حال سوپتان آماده است و میتوانید آن را در ظرف دلخواه خود سرو کرده و به سلیقه خود تزئین نمایید.
طرز تهیه سوپ برنج با سبزیجات
سوپ برنج سبزیجات از دیگر انواع سوپهایی است که میتوانید با برنج نیم دانه درست کنید، از جمله مواد مورد نیاز برای تهیه این مدل سوپ برنج به تعداد 4 نفر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برنج نیم دانه نصف پیمانه
- پیاز یک عدد
- آب یا آب گوشت یا مرغ پنج تا شش پیمانه
- کره یک قاشق غذا خوری
- هویج رنده یا نگینی شده 2 عدد متوسط
- گشنیز و جعفری خرد شده یک سوم پیمانه
- مرغ ۱۰۰ گرم
- زنجبیل تازه یک تکه (یا پودر زنجبیل به میزان لازم)
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- ساقهی کرفس خرد شده 2 عدد
- سیر 1 حبه
- ذرت پخته یک چهارم پیمانه
- نخود فرنگی پخته یک چهارم پیمانه
همانطور که از اسم این نوع سوپ پیداست بیشتر از سبزیجات در پخت آن استفاده میشود، بنابراین اولین مرحله تفت دادن پیاز نگینی شده داخل روغن تا حدی که به اصطلاح سبک شود میباشد، سپس سایر سبزیجات مثل هویج، گرفس و سیر له شده را نیز به ترتیب اضافه کرده و تفت میدهیم، در آخر نیز ذرت و نخود فرنگی نیمپز شده را به محتویات قابلمه اضافه میکنیم. افزودن ادویهجاتی چون نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل مقداری زنجبیل را فراموش نکنید.
به این نکته دقت کنید که چون ذرت و نخودفرنگی شما نیمپز شده هستند ممکن است در حین پخت سوپ برنج با هر هم زدن له شوند.
حال نوبت افزودن ترکیب اصلی به این پیش غذای خوشمزه و مقوی است، برنج نیم دانه را نیز به محتویات قابلمه اضافه کرده و مقداری آب جوش در آن بریزید و به آن زمان دهید تا حسابی پخته و لعاب بیاندازد.
در نهایت نیز سبزیجات ساطوری شدهای چون گشنیز و جعفری را به سوپتان اضافه کرده و بعد از چند دقیقه زیر قابلمه را خاموش کرده و به هنگام سرو مقداری کره داخل سوپ ریخته و آن را طعمدار و خوشمزه کنید. سوپ شما آماده است و میتوانید میل کنید، نوش جان!
البته بسته به سلیقه خود میتوانید سوپ با برنج نیم دانه را با مواد دیگر و به سبکهای دیگر نیز تهیه کنید، به عنوان مثال برخی افراد از گوجهفرنگی، سیبزمینی و … نیز برای مقوی کردن آن استفاده میکنند که کاملا به ذائقه افراد بستگی داشته و محدودیت خاصی در تهیه این سوپ وجود ندارد.
نظرات کاربران