برنج باسماتی چیست؟ معرفی بهترین روش پخت + خواص و مضرات
فهرست مطالب
برنج باسماتی خواص بسیار زیادی دارد و به همین دلیل نیز از جمله بهترین انواع برنج در جهان طبقه بندی میشود. این نوع برنج از جمله برنج های دانه بلند و کشیده است که بسیار خوش طعم و خوش عطر نیز می باشد، به ویژه در کشورهای آسیایی و به دلیل داشتن همین ویژگی ها نیز با نام باسماتی شناخته شده است.
برنج باسماتی علاوه بر این که دانه بلند و معطر است، سرشار از ویتامین ها و اسید های ضروری برای بدن است. از طرف دیگر به دلیل میزان کلسترول پایین این محصول، این برنج محبوبیت بالایی در سطح جهان دارد. پایین بودن سطح آرسنیک و همچنین کاهش میزان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی نیز از دیگر فواید این نوع برنج است. کشور های هندوستان و پاکستان بیشترین میزان کشت این محصول را دارا هستند. برنج باسماتی در ایران به برنج هندی یا برنج پاکستانی معروف است. البته لازم به ذکر است که برنج های باسماتی موجود در این کشور ها از پایین ترین سطح این نوع برنج هستند که عطر و طعم چندانی ندارند و اطلاعات دقیقی از نحوه تولید آن ها نیز در دسترس نیست. به علاوه برنج وارد شده از این کشور ها به ایران اکثرا برنج های بی کیفیتی هستند و ممکن است عوارض خطرناکی داشته باشند. به همین دلایل استفاده از این نوع برنج توصیه نمیشود. از آن جایی که در شمال ایران مرغوب ترین برنج ها کشت می شوند پیشنهاد ما استفاده از انواع برنج درجه یک ایرانی مای گیلا و خرید برنج هاشمی، برنج صدری، طارم و… است.
برنج باسماتی چه نوع برنجی است؟
برنج باسماتی نوعی برنج است که از چندین هزار سال پیش کشت میشده است. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که باسماتی یعنی چی؟ کلمه باسماتی در زبان سانسکریت به معنای خوشبو است که به بوی تند این نوع برنج اشاره دارد. این برنج نوعی برنج دانه بلند است که در هنگام پخت تا دو برابر نیز قد میکشد و طعم سبکی دارد. به نوعی میتوان گفت که این برنج بیشتر با عطر آجیلی و طعم دلپذیر آن شناخته میشود.
این برنج در دو نوع قهوه ای و سفید تولید و در غذا های آسیای جنوبی و هندی استفاده زیادی از آن میشود. به اصطلاح گفته میشود که برنج باسماتی دارای عطر گل دار و آجیلی و همچنین بافت نرم و کرکی است که این ویژگی ها به ویژه با غذا های آسیایی و هندی هماهنگ بوده و برای تهیه پیلاف، پودینگ برنج و غذا های این چنینی و انواع دسر ها استفاده میشود.
کیفیت برنج باسماتی
در ذکر کیفیت برنج باسماتی همین بس که این نوع برنج در گذشته فقط در سفره ثروتمندان جای داشت و در واقع ویژگی هایی که موجب برتری کیفیت این برنج میشوند، این است که عطر و طعم ملایمی دارند و در هنگام پخت نیز دانه های آن به هم نمیچسبند. این برنج در خاک هایی که از آب های معدنی تغذیه میکنند، رشد میکند و به همین دلیل دارای ارزش غذایی بالایی است که تمامی این ویتامین ها و همچنین ارزش غذایی آن نیز در هنگام پخت برنج حفظ میشود.
مهمترین تفاوت برنج باسماتی با برنج ایرانی این است که از لحاظ ظاهری، سایز و شکل، دانه های این نوع برنج با برنج ایرانی متفاوت است. به این ترتیب که دانه های این برنج بلند تر بوده و سوزنی شکل هستند.
تفاوت دیگر این نوع برنج با برنج ایرانی، در نحوه پخت آن هاست. این نوع برنج در هنگام پخت، نسبت به برنج ایرانی به آب بیشتری نیاز دارد؛ به طوری که حتی گفته میشود که هر چقدر در هنگام پخت، به این برنج آب اضافه شود، باز هم دانه های آن حالت چسبندگی پیدا نمیکنند.
خواص و ویژگی های برنج باسماتی
برنج باسماتی خواص و ویژگی هایی دارد که آن را از سایر انواع برنج ها متمایز میکنند. برخی از این خواص عبارتند از:
این نوع برنج نسبت به سایر برنج ها ارزش غذایی بالاتری دارد و حتی از رشد سلولهای سرطانی نیز جلوگیری میکند.
این برنج به دلیل این که دارای شاخص گلیسمی پایینی است، برای افراد دارای دیابت، بهترین گزینه است.
به دلیل این که این نوع برنج غنی از کربوهیدرات بوده و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد، از این رو برای انواع رژیم غذایی مناسب است.
این برنج مقدار فیبر بالایی دارد، به همین دلیل موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میشود. علاوه بر این فیبر بالا و مواد مغذی موجود در این نوع برنج، به درمان یبوست نیز کمک میکند.
در صورتی که این برنج به صورت مداوم مصرف شود، به کنترل فشار خون و در نتیجه کاهش بیماری های قلبی و همچنین سکته های مغزی کمک میکند.
سطح آرسنیک برنج باسماتی نسبت به سایر انواع برنجها، کمتر است. این مسئله به ویژه در مورد کسانی که برنج، از جمله عناصر اصلی رژیم غذایی آنها محسوب میشود، اهمیت زیادی دارد؛ چرا که آرسنیک از جمله فلزات سنگین است که در برنج بیشتر از غلات دیگر وجود دارد و این ماده خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی از سرطان ها را افزایش میدهد.
این برنج جزو برنج های دانه بلند است که نسبت به انواع دانه کوتاه، باریک تر بوده و از لحاظ قد نیز کشیده تر است.
مضرات برنج باسماتی
با وجود همه خواص و فوایدی که برنج باسماتی دارد، اما میزان کربوهیدرات این برنج بالاست و به هیچ وجه نباید در مصرف آن زیاده روی شود؛ چرا که به طور کلی مصرف بیش از حد هر نوع برنجی موجب ابتلا به بیماریهایی مانند کلسترول خون، چاقی، دیابت و بیماری های قلبی میشود.
روش پخت برنج باسماتی
طرز تهیه برنج باسماتی با برنج های دیگر تفاوت زیادی ندارد. تنها تفاوت آن این است که به دلیل این که این برنج خاصیت چسبندگی ندارد؛ بنابراین برای پخته شدن، نسبت به برنج های دیگر به آب بیشتری نیاز دارد. مراحل پخت این نوع برنج به صورت زیر است:
ابتدا مقدار برنجی را که قصد پختن آن را دارید، پاک کرده و در ظرفی ریخته و آن را با آب شستشو دهید و این کار را چند بار تکرار کنید، تا جایی که به اصطلاح آب شفاف از آن خارج شود.
سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج در آب و نمک به خوبی خیس بخورد.
در این مرحله شما میتوانید به دو روش آبکشی و یا دمی (کته) برنج را بپزید که در ادامه هر دو روش توضیح داده خواهد شد.
پخت برنج باسماتی به روش دمی یا کته
در روش پخت برنج باسماتی به روش دمی یا کته، مقدار مد نظر از برنج مورد نظر را به همراه آب و نمک مورد نیاز، روی حرارت قرار دهید. در ابتدا شعله را زیاد کنید و اجازه دهید تا آب آن کشیدن شود و بهتر است در این فاصله یک بار برنج را هم بزنید. پس از این که آب اضافی جذب برنج شد، شعله را کم کرده و در صورت تمایل میتوانید از مقداری کره یا روغن نیز استفاده کنید. سپس درب ظرف را به صورت کامل ببندید و برنج را دم بگذارید. برای پخت بهتر برنج، در این مرحله حتما از دمکنی نیز استفاده کنید. چرا که استفاده از دمکنی موجب جلوگیری از شفته شدن برنج میشود.
پخت برنج باسماتی به روش آبکشی
در پخت برنج باسماتی به روش آبکشی، ابتدا مقدار برنج مورد نظر را به همراه نمک و مقدار آب اضافه داخل قابلمه روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا حدود ۱۰ دقیقه بجوشد تا برنگ مغز پخت شود. در این شرایط، وقتی که همزمان با قل زدن برنج، در سطح برنج کف هایی را مشاهده کردید، برنج را آبکش کنید و سپس در داخل قابلمه دم کنید. توجه داشته باشید که این نوع برنج ها معمولا برای دم کشیدن به حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارند.
ارزش غذایی برنج باسماتی
برخی از مواد غذایی موجود در یک فنجان (۱۶۳ گرم) برنج باسماتی پخته شده عبارتند از:
کالری: ۲۱۰
چربی: ۰/۵ گرم
کربوهیدرات: ۴۵.۶ گرم
پروتوئین: ۴/۴ گرم
فیبر: ۰/۷ گرم
امیدوارم که این مطلب براتون مفید واقع شده باشه.
اگر سوالی داشتید میتونید از طریق بخش کامنت ها از کارشناسان مای گیلا بپرسید.
برنج باسماتی در ایران به برنج هندی یا برنج پاکستانی معروف است. این برنج نوعی برنج دانه بلند است که در هنگام پخت تا دو برابر نیز قد میکشد و طعم سبکی دارد.
میزان کربوهیدرات این برنج بالاست و به هیچ وجه نباید در مصرف آن زیاده روی شود؛ چرا که به طور کلی مصرف بیش از حد هر نوع برنجی موجب ابتلا به بیماریهایی مانند کلسترول خون، چاقی، دیابت و بیماری های قلبی میشود.
فهرست مطالب در دنیای شگفتانگیز غذاها آشنایی با پیش غذاها و چاشنیهای بهشتی عطر و طعم متمایزی دارد و در فرهنگ هر کشوری چاشنیهای بسیار متنوعی وجود دارد که مختص آن کشور است. یکی از پیش غذاها و چاشنیهای خوشمزهای
بهار، فصل شکفتن شکوفه ها و سرسبزی دوباره طبیعت در سرزمینی چهار فصل است. سال جدید میتواند شروعی بهتر برای هر کدام از ما، در هر سنی باشد. مجموعه مای گیلا سال ۱۴۰۲ را با حس خوب طبیعت به شما
فهرست مطالب چای اولانگ ( oolang tea ) جزو قدیمیترین چاییهای تولیدی و مصرفی کشور چین است که با استفاده از برگهای گیاه کاملیا سینسیس درست میشود. این گیاه دقیقاً همان گیاهی است که از آن چای سبز و سیاه
فهرست مطالب غذاهای ایرانی بدون برنج یکی از خوشمزهترین غذا های دنیا هستند که در بسیاری از رستورانهای مشهور جهان سرو میشوند. برخی از افراد تصور میکنند که تمام غذاهای ایرانی با برنج تهیه میشوند در حالیکه این تصور کاملا
فهرست مطالب چای بهار نارنج را تا چه حد میشناسید؟ آیا با خواصی که این نوع از چای دارد آشنایی دارید یا تنها به خاطر عطر بینظیرش آن را استفاده میکنید؟! چای بهار نارنج از گل و شکوفههای زیبای بهار
مایگیلا، برند تخصصی مواد غذایی ارگانیک و فروشگاه آنلاین است که به صورت متمرکز و با هدف عرضه محصولات با کیفیت و طبیعی نظارت شده در سراسر کشور فعالیت میکند. مایگیلا با بکارگیری نیروی کار جوان ، تحقیق و ارزیابی محصولات خود همواره در زمینه اشتغال آفرینی، تغذیه سالم و طبیعی می کوشد. از جمله ویژگی های برند مای گیلا میتوان به سبد تنوعی بالا، بسته بندی اختصاصی، محصول کاملا طبیعی و ارسال به سراسر کشور اشاره کرد. ما با انتخاب و دستچین کردن محصولات غذایی نظیر برنج، چای و دمنوش، زیتون، خشکبار ودیگر انواع محصولات طبیعی همواره سعی در حفظ کیفیت و تنوع محصولاتمان داریم. مجموعه و برند گیلای من (مای گیلا | Mygila) آماده پذیرش پیشنهادات و انتقادات شما می باشد
شماره یا شناسه سفارش، کدی چهار رقمی است که پس از ثبت سفارش از طریق پیامک و همچنین صفحه تایید موفقیت آمیز خرید به سفارش شما تعلق میگیرد که از طریق آن میتوانید سفارش خود را پیگیری یا مرجوع کنید.
پاسخ سوال خود را پیدا نکردید؟ از ما بپرسید، همیشه به سوالات شما پاسخ میدیم:
نظرات کاربران