چای ماته چیست؟ خواص دارویی چای ماته برای سلامتی و لاغری

چای ماته چیست
گیاه یربا ماته توسط سرخپوستان گوارانی کشف شد که معتقد بودند میتواند روح را پاک و شفا دهد. امروزه میلیونها نفر در آمریکای جنوبی و سراسر دنیا از نوشیدن چای ماته لذت میبرند. ماته گیاهی همیشه سبز از خانواده هولیها Ilex Paraguariensis است که حاوی کافئین میباشد.
مصرف چای ماته برای کسانی که از ترکیب ادویه میخک، دارچین و هل نیز لذت میبرند، توصیه میشود. این چای را میتوان بهتنهایی یا با افزودن شیرینکننده و شیر دم کرد.
معمولا خرید چای ماته در ایران برای لاغری مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف کنندگان چای و قهوه ممکن است ندانند که ماته به طور قابل توجهی سالم تر و مفید تر است: در ادامه به خلاصه ای از خواص آن و دلایلی که چرا میتوان آن را یک نوشیدنی فوق العاده در نظر گرفت، اشاره میکنیم.
خواص چای ماته برای سلامتی بدن
چای ماته یک نوشیدنی بسیار مغذی است که اثرات مثبت آن را بر سلامت جسمی و روحی ثابت توسط مطالعات علمی متعدد شده است. چای ماته به طور طبیعی تقریباً تمام ریز مغذی های مورد نیاز بدن انسان را در خود دارد. نوشیدن منظم ماته به طور کلی سیستم ایمنی شما را بهبود میبخشد، بدن شما را سم زدایی میکند و از بسیاری از بیماریها جلوگیری به عمل میآورد.
این نوشیدنی علاوه بر آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها، سرشار از مواد معدنی، اسید های آمینه و ویتامین های ضروری است. ویتامین های موجود در Mate عمدتاً از B-complex هستند که شامل 8 ویتامین از 13 ویتامین ضروری موردنیاز برای عملکرد بهینه DNA، نوسازی سلولی و کارایی متابولیک چربی ها و پروتئین ها است.
مطلب پیشنهادی:
همچنین حاوی مواد معدنی مهمی مانند پتاسیم و منیزیم است که در کنار بسیاری از فواید دیگر، عملکرد قلب را بهبود میبخشد. حاوی کلروفیل، فیتونوترینت ها، تانن ها، عناصر کمیاب و فلاونوئید ها است که به خواص و فواید سلامتی بیشتری اضافه میکند. محتوای کافئین آن با تئوبرومین و تئوفیلین جبران میشود. بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر میگذارد و اثر قدرتمندی دارد که در عین حال انرژی بخش و ترمیم کننده برای ذهن و بدن است.
در واقع، چای ماته تمام شرایط لازم را دارد تا به عنوان یک نوشیدنی فوق العاده در نظر گرفته شود. این نوشیدنی منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است و دارای بسیاری از فیتونوترینت ها و مواد شیمیایی گیاهی مانند آنتی اکسیدان ها، عوامل سم زدایی، فیتواستروژن ها و تنظیم کننده های سلولی است. در مورد اینکه چرا ماته میتواند به عنوان یک نوشیدنی فوق العاده در نظر گرفته شود، بیشتر بخوانید.
چای ماته با آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به چای سبز، یکی از غافلگیر کننده ترین و لذت بخش ترین اکتشافات جهان است و بالاتر از پر فروش ترین نوشیدنی های انرژی زای جهان قرار دارد.
چای ماته دارای ترکیبات قدرتمندی است که از زمان های قدیم توسط مردم گوارانی، بومیان بومی آمریکای جنوبی برای اهداف درمانی استفاده میشده است. فضیلت نوشیدن ماته بارها در طول تاریخ به دلیل اثر بخشی آن در کنترل برخی بیماری ها به اثبات رسیده است.
به عنوان مثال، مطالعه ای که توسط دانشگاه فدرال سانتا کاتارینا در برزیل انجام شد و در مجله کالج تغذیه آمریکا منتشر گردید، ادعا میکند که نوشیدن منظم چای ماته میتواند از دیابت نوع 2 پیشگیری کرده و حتی آن را معکوس کند. این مطالعه که بر روی بیماران دیابتی و پیش دیابتی انجام شد، نشان داد که دم کرده ماته به کنترل چربی و قند خون کمک میکند و هنگامی که با یک رژیم غذایی مناسب ترکیب شود، در کاهش کلسترول بد و سطح تری گلیسیرید در بیماران پیش دیابتی بسیار مؤثر است. همچنین خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش میدهد.
چای ماته با جلوگیری از تجمع کلسترول بد و تری گلیسیرید در شریانها، خطر تصلب شرایین و بیماری های قلبی عروقی را کاهش میدهد و همچنین کلسترول HDL، معروف به “کلسترول خوب” را افزایش داده و خطر بیماری های قلبی را کاهش میدهد. پلی فنول های موجود در این نوشیدنی همچنین از بافت میوکارد محافظت میکند و مانع از مرگ سلولی ناشی از محدودیت جریان خون میشود.
چای ماته میتواند عمر نورون های تحت تأثیر بیماری پارکینسون را افزایش دهد. بر اساس این مطالعه، برخی از ترکیبات موجود در ماته مانند تئوبرومین و اسید کلروژنیک دارای خواص محافظت کننده عصبی بهتری نسبت به کافئین و نیکوتین هستند که نشان میدهد نه تنها میتواند کلیدی برای پیشگیری از بیماری پارکینسون، بلکه حتی برای توسعه درمان در آینده باشد.
بر اساس مطالعه ای که توسط دانشگاه روزاریو انجام شد، اگرچه عادت به نوشیدن ماته برای جلوگیری از پوکی استخوان کافی نیست، اما اثر محافظتی روی استخوان ها دارد و به حفظ تراکم استخوان کمک میکند. این به طور گسترده در بیمارانی که در معرض خطر از دست دادن سریع تراکم استخوان هستند، مانند زنان یائسه، مورد مطالعه قرار گرفته است.
با جلوگیری از آسیب رساندن اکسیژن به گلبول های قرمز خون (فرایندی که بهعنوان استرس اکسیداتیو شناخته میشود)، نوشیدن 1 لیتر چای ماته در روز میتواند از بیماری های ناشی از این فرایند مانند بیماری آلزایمر نیز جلوگیری کند. همچنین، دانشگاه ایلینویز کشف کرد که کافئویل کوینیک اسید و مشتقات آن استخراج شده از ماته نه تنها باعث مرگ سلولهای سرطانی روده بزرگ میشود، بلکه التهابی را که باعث این نوع سرطان میشود کاهش میدهد.
دم کرده ماته، در شکل سنتی خود، یک آنتی اکسیدان قوی است که از چای سبز، چای سیاه و آب پرتقال پیشی میگیرد و با محتوای بالای پلی فنولها (اسیدهای کلروژنیک و گالیک) قادر به بازگرداندن تعادل سلولی و مقابله با اثرات مضر رادیکال های آزاد است که روند پیری و پیشرفت بیماری های مزمن را تسریع میکنند.
با این حال، صرف وجود پلی فنولها در غذا یا نوشیدنی ها تضمین نمیکند که آنها میتوانند به طور کامل توسط بدن جذب شوند. پس راز قدرت آنتی اکسیدانی عالی یربا ماته چیست؟ طبق مطالعات متعددی که طی سال ها انجام شده است، این میتواند به دلیل نحوه نوشیدن ماته باشد: با افزودن آب داغ (تهیه سنتی آن) تمام آنتی اکسیدان ها به طور موثر استخراج میشوند. بهعبارتدیگر، اگرچه روشهای دیگری برای نوشیدن ماته) وجود دارد، اما راهی که میتواند تا 90 درصد بیشتر از چای سبز معروف حاوی آنتی اکسیدان باشد، چای داغ سنتی است.
نوشیدن چای ماته با تحریک حرکات روده و همچنین جریان صفرا و شیره گوارشی، هضم را بهبود میبخشد. ماته یک متحد عالی برای رفع یبوست است، به شرطی که روزانه همراه با مقدار کافی آب همراه باشد. علاوه بر تامین مایعات خوب، که به سیستم گوارشی نیز کمک میکند، تاثیر ماته بر فعالیت روده یک واقعیت ثابت شده است. با تحریک انقباضات و حرکات در دستگاه گوارش عمل میکند،به همین دلیل است که گاهی ماته اثر ملین مختصری دارد.
این مزیت زمانی افزایش مییابد که گیاهان گوارشی را به چای ماته اضافه میکنیم که بیشترین استفاده از آن عبارتند از: قاصدک (هضم کننده، آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ادرارآور)، مریم گلی (هضم کننده، آنتی بیوتیک، قابض، آنتی اکسیدان و آرامش بخش)، رزماری (هضم کننده، تصفیه کننده). بذر پونه پنی رویال (هضم کننده، مقوی جنسی و آرام بخش در هنگام ناراحتی قاعدگی)، و نعناع (هضم کننده، ضد درد، ضد التهاب)؛ بنابراین در ایجاد دمنوش ماته خود با افزودن برخی از این گیاهان تردید نکنید.
همچنین خوب است که جفت خود را با غذاهای پرفیبر ترکیب کنید. از جمله بهترین میان وعده ها برای خوردن با چای ماته و بهبود هضم، میوه های تازه مانند سیب، آناناس، پرتقال هستند.
چای ماته همچنین به شما اجازه میدهد تا از عادات سالمی پیروی کنید که سیستم گوارشی را بهبود میبخشد؛ مانند ورزش.
چای ماته همچنین تأثیر مثبتی بر سلامت روانی و عاطفی دارد و نوعی ضد افسردگی طبیعی به حساب میآید. به همین دلیل است که در هر زمانی از روز به یک همراه خوب شهرت دارد. به عنوان مثال، نوشیدن ماته در صبح، به لطف محتوای کافئین آن، انگیزه و انرژی را برای روز تضمین میکند. با این حال، این انرژی ارائه شده توسط mate بدون عوارض جانبی ناخوشایند برای ذهن و بدن ملایم است. چون چای ماته را به آرامی می نوشیم، این انرژی به تدریج توسط بدن جذب میشود. برخلاف سایر نوشیدنی ها مانند قهوه، چای یا نوشیدنی های انرژی زا تجاری؛ نوشیدن چای ماته تأثیر بسیار کمی بر چرخه خواب شما دارد، بنابراین معمولاً بیخوابی ایجاد نمیکند.
سوالات متداول
بله، چای ماته می تواند با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم باعث لاغری و کاهش وزن شود.
بله، چای ماته از نظر انرژی بخشی مانند قهوه بوده و از طرف دیگر دارای فوایدی مشابه چای سیاه است و خاصیت های گوناگونی نظیر ضد افسردگی، کمک به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر تصلب شرایین و ابتلا به بیماری های قلبی عروق و… دارد.
چای ماته خواص خوبی داره
خیلی خوب میشه اگر طرز درست کردنش اموزش بدید