ماسال یا همان شهر ابرهای ایران یکی از شهرستان های مرتفع و همینطور یکی از مهمترین ییلاقهای استان گیلان است و دارای دو شهر به نام های ماسال و شاندرمن می باشد. با توجه به کوهستانی بودن آن، مردم برای امرار معاش و گذران زندگی تقریبا خودکفا بودهاند و تمام ما یحتاج خانواده ها در خود ماسال تهیه می شود. در ماسال کشاورزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به دلیل خاک مرغوب انواع محصولات باغی و زراعی از جمله برنج، باقلا، مرکبات، میوه خشک ، سبزیجات و غیره در این شهرستان کشت می شود.
علاوه بر کشاورزی دامداری نیز در این شهرستان بسیار رواج دارد و یکی از مهمترین تولیدکنندگان فراورده های دامی از جمله گوشت قرمز، گوشت مرغ، پنیر، کره ، شیر ،ماست و پشم، پوست و… است. همچنین جالب است بدانید پرورش زنبور عسل شهرستان ماسال رایج بوده و عسل طبیعی آن نیر بسیار معروف است.
صنایع دستی ماسال
وجود صنایع دستی های متعدد در این منطقه باعث شده که سفر به ماسال از این لحاظ برای گردشگران جذابیت بیشتری داشته باشد. این صنایع دستی عبارت اند از: حصیر بافی، شال بافی، نمد بافی، گلیم های سوزنی، جوراب بافی، عروسک بافتنی، ظروف زیبای سفالی، چموش دوزی،کنده کاری چوب، رشتی دوزی، قالی بافی و ابریشم بافی. در ادامه چند مورد از صنایع دستی این منطقه که میتواند یک سوغاتی بی نظیر از ماسال باشد، را معرفی می کنیم.
1- حصیر بافی
یکی از زیبا ترین و محبوب ترین صنایع دستی حصیر بافی است که مردم این شهر از ساقه های برنج برای حصیر بافی استفاده می کنند. از گذشته های دور بیشتر وسایل خانه شان مانند زیر انداز سفره، کلاه، سبد زنبیل و گلدان از حصیر بودند. اما امروزه با تغییر سبک زندگی استفاده از وسایل حصیری در زندگی بسیار کمرنگ شده است.
2- شال بافی
یکی دیگر از صنایع دستی قدیمی و زیبا، شال بافی است که این شال ها از پشم توسط مردان و زنان بافته می شوند. این شال های با کیفیت برای فصل سرما بسیار مناسبند.
3- نمد بافی
نمدبافی از قدیم در زندگی روزمره مردم به خصوص در مناطق شمالی مورد استفاده قرار میگرفت. نمد از پشم گوسفند درست می شود و استحکام بالایی دارد واصلا رطوبت را از خود عبور نمی دهد و با توجه به این که در شهرهای شمالی بیشتر روزها هوایی بارانی دارد، نمد زیرانداز مناسبی برای این مناطق است.
سوغاتی های خوردنی ماسال
این شهر سوغاتی های خوشمزه بسیاری دارد که می توانید آن ها را در هنگام سفر به این شهر تهیه کنید: رشته خشکار: یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی ماسال است که طعم و عطر بی نظیری دارد و خمیر آن از آرد برنج و آرد کندم مرغوب تهیه می شود و همین طور مواد میانی آن شامل گرد، هل، دارچین و شکر ریز است که به صورت داغ سرو می شود.
نان زرین سویه چاله : یک منطقه ای درماسال وجود دارد به نام سویه چاله که مردم آن یک نوع نان محلی می پزند که معروف به زرین نان است. این نان کمی شیرین و به دلیل تخم مرغ و شیر استفاده شده در تهیه این نان بسیار مقوی می باشد. نان برنجی نیلاس: یکی دیگر از نان های محلی بسیار خوشمزه ماسال نان برنجی نیلاس است که از آرد برنج تهیه می شود. برای تهیه این نان برنجی ابتدا خمیر را می پزند و در نهایت آنها را در تنور گلی قرار می دهند.
معرفی بهترین جاهای دیدنی ماسال برای طبیعت گردی
ییلاق ماسال
ییلاق ماسال یکی از جاهای دیدنی این شهر است و در قسمت شمالی این شهر قرار دارد. جایی بسیار خوش آب و هوا و زیبا است با یک آبشار بزرگ و درختانی که به صورت عمود در دل کوه سبز شدهاند و هرچه به سمت ییلاق می روید احساس می کنید که در بالای ابرها هستید و تا چشم میبیند مه و ابر است.
روستای اولسبلنگاه
یکی دیگر از جاهای دیدنی روستای اولسبلنگاه است که در قسمت جنوبی این شهرستان واقع شده وبیشتر خانه های آن چوبی و قدیمی هستند که حتی شبکه برق در این روستا وجود ندارد و برق مصرفی را به وسیله موتور برق تامین می کنند. قدم زدن در مراتع این روستا بسیار لذت بخش است.
غار آویشو
غار آویشو از دیگر جاهای دیدنی این شهر است که در دل طبیعت بکر آنجا قرار دارد و رودخانه ای پر آب و زیبا در آن جاری است که در انتهای این روخانه آبشارهای زیبا نمایان می شود و یک سری چاه های آبی در این غار وجود دارد که زیبایی آن را دو چندان کرده است.
آبشار رامینه
آبشار رامینه یکی از آبشارهای معروف ماسال است. قرار گرفتن آن در دل طبیعت سبب به وجود آمدن چشم اندازی بکر و ویژه شده است.
باغ پرندگان تمجیدی
باغ پرندگان یکی دیگر از جاهای دیدنی ماسال است که در آن انواع پرنده های بومی این منطقه قرار دارد و می توانید با آن ها و حیات وحش این منطقه آشنا شوید. و در آخر قابل ذکر است که اگر قصد سفر به ماسال را دارید در بین ماههای دی، بهمن، اسفند و همچنین تیر و مرداد را انتخاب نکنید زیرا سرمای شدید و گرمای بیش از حد در این ماه های گفته شده در این منطقه حکم فرما می شود و برای هر مسافری قابل تحمل نیست. بهترین فصل برای سفر به ماسال بهار و پاییز است و تا می توانید در این فصل ها به این شهر کوچک و زیبا راهی شوید و لذت ببرید.
فهرست مطالب در دنیای شگفتانگیز غذاها آشنایی با پیش غذاها و چاشنیهای بهشتی عطر و طعم متمایزی دارد و در فرهنگ هر کشوری چاشنیهای بسیار متنوعی وجود دارد که مختص آن کشور است. یکی از پیش غذاها و چاشنیهای خوشمزهای
بهار، فصل شکفتن شکوفه ها و سرسبزی دوباره طبیعت در سرزمینی چهار فصل است. سال جدید میتواند شروعی بهتر برای هر کدام از ما، در هر سنی باشد. مجموعه مای گیلا سال ۱۴۰۲ را با حس خوب طبیعت به شما
فهرست مطالب چای اولانگ ( oolang tea ) جزو قدیمیترین چاییهای تولیدی و مصرفی کشور چین است که با استفاده از برگهای گیاه کاملیا سینسیس درست میشود. این گیاه دقیقاً همان گیاهی است که از آن چای سبز و سیاه
فهرست مطالب غذاهای ایرانی بدون برنج یکی از خوشمزهترین غذا های دنیا هستند که در بسیاری از رستورانهای مشهور جهان سرو میشوند. برخی از افراد تصور میکنند که تمام غذاهای ایرانی با برنج تهیه میشوند در حالیکه این تصور کاملا
فهرست مطالب چای بهار نارنج را تا چه حد میشناسید؟ آیا با خواصی که این نوع از چای دارد آشنایی دارید یا تنها به خاطر عطر بینظیرش آن را استفاده میکنید؟! چای بهار نارنج از گل و شکوفههای زیبای بهار
مایگیلا، برند تخصصی مواد غذایی ارگانیک و فروشگاه آنلاین است که به صورت متمرکز و با هدف عرضه محصولات با کیفیت و طبیعی نظارت شده در سراسر کشور فعالیت میکند. مایگیلا با بکارگیری نیروی کار جوان ، تحقیق و ارزیابی محصولات خود همواره در زمینه اشتغال آفرینی، تغذیه سالم و طبیعی می کوشد. از جمله ویژگی های برند مای گیلا میتوان به سبد تنوعی بالا، بسته بندی اختصاصی، محصول کاملا طبیعی و ارسال به سراسر کشور اشاره کرد. ما با انتخاب و دستچین کردن محصولات غذایی نظیر برنج، چای و دمنوش، زیتون، خشکبار ودیگر انواع محصولات طبیعی همواره سعی در حفظ کیفیت و تنوع محصولاتمان داریم. مجموعه و برند گیلای من (مای گیلا | Mygila) آماده پذیرش پیشنهادات و انتقادات شما می باشد
شماره یا شناسه سفارش، کدی چهار رقمی است که پس از ثبت سفارش از طریق پیامک و همچنین صفحه تایید موفقیت آمیز خرید به سفارش شما تعلق میگیرد که از طریق آن میتوانید سفارش خود را پیگیری یا مرجوع کنید.
پاسخ سوال خود را پیدا نکردید؟ از ما بپرسید، همیشه به سوالات شما پاسخ میدیم:
نظرات کاربران