دستور پخت خورشت ترشواش + عکس

راهنمای دستور پخت
خورشت ترش واش یا ترش واش قاتوق از جمله خورشت های محلی است که در خطه سرسبز شمال کشور به ویژه در استان گیلان طبخ میشود. در ادامه دستور پخت امروز مایگیلا با طرز تهیه خورشت ترش واش با مرغ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای طبخ خورشت ترش واش مناسب ۴ نفر
زمان آماده سازی: کمتر از ۳۰ دقیقه
زمان پخت: کمتر از ۳۰ دقیقه
۱. سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
۲. گشنیز، برگ چغندر و نعناع: ۳۰۰ گرم
۳. جعفری، تره، سیر تازه، برگ ترش واش: ۳۰۰ گرم
۴. خال واش: ۱۰۰ گرم
۵. رب آلوچه ترش یا رب انار: دو قاشق غذاخوری
۶. سیر: ۴ حبه
۷. بادمجان: ۳ عدد متوسط
۸. گوجه فرنگی: ۴ عدد کوچک
۹. آبغوره یا آب نارنج: مقدار کم
۱۰. نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
(در صورت خرید سبزی ترش واش از فروشگاه مایگیلا، موارد ۲، ۳ و ۴ لازم نیست! زیرا به طور کامل در این محصول وجود دارد)
مرحله اول
برای تهیه خورشت ترش واش ابتدا بادمجان ها را کاملا شسته و سپس پوست کنید و حدود نیم ساعت در آب نمک خیس کنید تا تلخی آن ازبین برود همچنین میتوانید روی آن نمک بپاشید.
بعد از نیم ساعت بادمجان ها را بشویید و وخشک کنید، سپس با روغن ملایم سرخ کنید.
مرحله دوم
در این مرحله، سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با زردچوبه، نمک و روغن ملایم تفت دهید. سپس سیرها را رنده کنید و داخل تابه دیگری ریخته و جداگانه تفت دهید.
پس از چند دقیقه ترکیب سبزیجات خورشت ترش واش شامل گشنیز، جعفری، تره، چوچاق، و نعنا را ساطوری خُرد کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و با دقت تفت دهید.
سپس بعد از چند دقیقه، سینه مرغ را به سبزیجات تفت داده شده اضافه کنید تا کاملا مخلوط بشود.

مرحله سوم
- در این بخش مواد تهیه شده در مرحله دوم را پس از تفت داده شدن در قابلمه ای با سایز متوسط قرار دهید.
- سپس رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و داخل و مواد قابلمه بریزید.
- بعد از آن ۲-۳ لیوان آب روی مواد داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورشت جا بیفتد.
- بعد از حدود نیم ساعت بادمجان های سرخ شده و آبغوره یا آب نارنج را به مواد درون خورشت اضافه کنید.
- حالا گوجه فرنگی ها را حلقه ای برش دهید و آنها را سرخ کنید.
- وقتی خورش جا افتاد (رنگ آن سبز تیره است) گوجه فرنگی سرخ شده در خورشت قرار دهید.
- خورشت ترش واش محلی شما هم اکنون آماده است.
فواید و خواص دارویی خورشت ترش واش
این خورشت محلی از موارد مختلفی نظیر سبزی ترش واش ، بادمجان ، مرغ ، گوجه و… تشکیل شده است. اما اصلیترین مواد تشکیل دهنده آن یعنی سبزیجات آن فواید زیادی دارد. از مهمترین خواص دارویی ترش واش میتوان به درمان کم خونی (به دلیل داشتن آهن فراوان)، تنظیم اسید معده، تصفیه خون، تقویت پوست و رویش مو، رفع آلرژی های فصل بهار که در بسیاری از افراد متداول است، اشاره کرد.
امیدواریم این دستور پخت مایگیلا برای شما مفید بوده باشد تا یک خورشت خوش طعم و مفید درست کنید. اگر سوال یا نظری دارید در بخش دیدگاه با ما درمیان بگذارید.
اگر سبزیجاتش به اندازه باشه طعم خیلی بهتری پیدا میکنه