مای گیلا، حس خوب طبیعت

محولات غذایی ۱۰۰ درصد ارگانیک

مای گیلا، حس خوب طبیعت

محولات غذایی ۱۰۰ درصد ارگانیک

detail-blog
ژانویه 20, 2023

برنج چمپا چیست؟ تفاوت آن با برنج عنبربو + طرز پخت

فهرست مطالب

از جمله غلاتی که در ایران مصرف فراوان دارد برنج است. برنج ایرانی در انواع مختلف و با ویژگی‌ هایی خاص برای هر نوع در بازار عرضه می‌شود. برنج چمپا یکی از محصولاتی است که محبوبیت بیشتری دارد. این برنج دارای طبیعت گرم و خشک است و برای افراد سرد مزاج مناسب‌تر است. برنج چمبا دارای فیبر و مواد مغذی است که باعث تقویت عملکرد بدن می‌شود و زودهضم و سبک بودن آن باعث افزایش فروش آن شده است.

از نظر ظاهری دارای دانه‌ های کوتاه‌ قد و توپر و گرد است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد. برنج چمپا از برنج‌ های درجه یک ایرانی ست که  بیشتر در شهرهای مازندران و گیلان کشت می‌شود و میزان مصرف آب در کشت آن از مدل‌ های دیگر برنج کمتر است. البته برنج چمپا در استان‌ های فارس، اصفهان، ایلام و خراسان رضوی و خوزستان نیز کشت می‌شود.

این برنج به دلیل کیفیت فوق‌ العاده و قیمت مناسب بسیار موردتوجه قرار گرفته است و حتی در کشورهای حوزه خلیج ‌فارس نیز مشتریان خاص خود را پیدا کرده است.

مطلب پیشنهادی:

برنج چمپا در دو نوع زودرس و دیررس وجود دارد که برنج‌ های زودرس آن دانه بلندتر از برنج‌ های دیررس هستند و اگر در انتخاب برنج قد برایتان مهم است توصیه می‌شود از نوع زودرس آن استفاده کنید.

برنج چمپا دارای انواع مختلفی است که مشهور ترین آن‌ ها در زیر آمده است.

  1. برنج رسمی
  2. برنج چمپا سیاه
  3. برنج چمپا نازک
  4. برنج چمپا خمیده
  5. برنج چمپا شاهک
  6. برنج چمپا سفید
  7. برنج چمپا قصردشتی

برنج چمپا در دو مدل نیم دانه و تمام ‌دانه به بازار عرضه می‌شود. این برنج هنگام پخت ری کمتری دارد و چندان قد نمی‌کشد و اگر برای مصرف در مهمانی‌ ها و مجالس قصد خرید آن را دارید شاید انتخاب مناسبی نباشد. این برنج دارای طبیعت گرم است و شیوه پخت متفاوتی نسبت به سایر برنج‌ ها دارد که باید از آن اطلاع داشته باشید. اگر در جستجوی برنجی خوش عطر و طعم هستید که دارای خواص زیادی باشد خرید برنج چمپا را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

ویژگی‌ های برنج چمپا

1. مقاومت در برابر گرما و کم‌ آب

از ویژگی‌ های اساسی این برنج که آن را از بقیه متمایز می‌کند این است که در برابر گرما و کم‌ آبی مقاوم است و در مناطقی هم که دارای آب‌شور باشند نیز قابل‌ کشت است.

2. طبیعت گرم

برنج چمپا دارای طبع گرم است و ازلحاظ طبی برای افرادی که دارای طبیعت سرد و خشک باشند انتخاب مناسب‌ تری است و ناراحتی برای این دسته از افراد ایجاد نمی‌کند.

3. غیر تراریخته و ارگانیک بودن

در تهیه و تولید این محصول از هیچ کود و سمی استفاده نمی‌شود و از دست‌ کاری‌ های ژنتیکی در کشت این محصول خبری نیست و برنج چمپا در انواع شرایط آب و هوایی نامطلوب نیز مقاوم است.

4. هضم آسان برای افراد دارای مشکلات گوارشی

این برنج برای افرادی که دچار مشکلات گوارشی یا سو تغذیه هستند انتخاب مناسبی است زیرا در تولید آن از سموم شیمیایی استفاده ‌نشده و هضم آن بسیار آسان است. برنج چمپا سرشار از فیبر است و مشکلات گوارشی مانند یبوست و روده تنبل را رفع می‌کند.

5. قابل‌ استفاده برای افراد با فشار خون و قند خون بالا

برنج چمپا دارای ویتامین‌ های گروه E و B است و به دلیل خواص فراوانی که دارد در کاهش فشار خون و قند خون مؤثر است.

طرز پخت برنج چمپا

برنج چمپا در هر دو مدل کته و آبکشی قابل پخت است. این برج زمان پخت کوتاه‌ تری دارد. اگر قصد آبکشی این برنج را دارید حتماً 1 تا 5 ساعت قبل از پخت آن را خیس کنید و باید به این مطلب اشاره ‌کنیم که بعد از آبکشی عطر آن تا حدودی کاسته می‌شود.

مطلب پیشنهادی:

روش پخت کته

بهترین نوع پخت برنج کته است زیرا باعث حفظ ارزش غذایی در برنج می‌شود و برنج چمپا نیز از این قاعده مستثنا نیست. در این نوع از پخت آب برنج بسیار مهم است و برای کته کردن به مقدار مناسب آب برنج دقت داشته باشید تا برنج شما خمیر و شفته نشود. معمولاً یک ‌بند انگشت بالاتر از سطح برنج در نظر گرفته می‌شود. نمک و روغن به‌ اندازه کافی به برنج اضافه و روی حرارت بگذارید و مقدار نمک مصرفی در این نوع از پخت کمتر است. بعد از اینکه آب برنج جوش آمد باید زیر آن را کم کنید و وقتی آب برنج کامل کشیده شد، شعله ‌پخش‌کن را فراموش نکنید. پس از تقریباً 20 دقیقه به برنج روغن اضافه کرده و زیر آن را خاموش ‌کنید و سرو نمایید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

روش پخت آبکشی

قبل از اینکه اقدام به پخت برنج به روش آبکشی کنید آن را از چند ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید و این کار برنج را در شرایط بهتری برای پخت قرار می‌دهد. در این مرحله باید به برنج نمک اضافه کنید، برای یک کیلوگرم برنج چمپا 200 گرم نمک کافی است. اگر برای اینکه برنج را خیس کنید فرصت ندارید مقدار نمک را بیشتر کنید و جای نگرانی ندارد و قبل از پخت آن را با آب بشورید تا شوری آن گرفته شود. آب را در قابلمه مناسب به نقطه ‌جوش برسانید و برنج را به آن اضافه کنید تا به جوش بیاید و آماده آبکشی شود. دقت نمایید که برنج له یا ترک‌ خورده نشود و در مدت کمتری باید آبکشی انجام گردد. پس‌ از اینکه برنج قد کشید و درواقع طول آن‌ ها افزایش پیدا کرد باید برنج را آبکشی کنید. ته قابلمه را چرب کرده و روی حرارت قرار دهید و پس از داغ شدن روغن برنج آبکشی شده را به آن اضافه کنید. مقداری روغن را روی حرارت داغ ‌کرده و بعد از اینکه برنج را در قابلمه ریختید دوباره به برنج اضافه نمایید. این برنج قد نمی‌کشد و برای استفاده در تالار ها مناسب نیست و تمایزی که این برنج با سایر محصولات دارد در عطر و طعم و کیفیت فوق‌ العاده آن است.

امیدواریم این مقاله از مجله مای گیلا برای شما مفید بوده باشد اگر سوال یا راهنمایی نیاز دارید حتما در بخش نظرات یا گفتگو آنلاین با ما درمیان بگذارید.

سوالات متداول

بسیاری از افراد برنج چمپا را همان عنبربو می‌دانند، در حالی این برنج در شمال کشور نیز کشت می‌شود و در این منطقه به برنج‌ های دانه کوتاه چمپا گفته می‌شود. به همین علت اگر قصد خرید برنج چمپا را داشتید حتماً سؤال کنید که محصول شمال است یا جنوب کشور، زیرا برنج این دو منطقه دارای تفاوت زیادی باهم هستند.

این نوع برنج دارای بهترین کیفیت در عطر و طعم است و برنج کاملاً ارگانیک محسوب می‌شود زیرا در طی مراحل تولید آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی‌شود،  قیمت مناسبی دارد و از سایر برنج‌ های منطقه شمال ارزان‌ تر است.

شاید برای شما هم این سوال پیش ‌آمده باشد که برنج چمپا یک محصول ارگانیک است یا ترا ریخته؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این برنج فاقد هرگونه ناخالصی است و تمام مراحل آن از زمان کاشت تا برداشت به‌ صورت  کاملا ارگانیک دنبال می‌شود.

به مای گیلا امتیاز دهید! / میانگین:3.7

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مای‌گیلا، برند تخصصی مواد غذایی ارگانیک و فروشگاه آنلاین است که به صورت متمرکز و با هدف عرضه محصولات با کیفیت و طبیعی نظارت شده در سراسر کشور فعالیت می‌کند. مای‌گیلا با بکارگیری نیروی کار جوان ، تحقیق و ارزیابی محصولات خود همواره در زمینه
اشتغال آفرینی، تغذیه سالم و طبیعی می کوشد. از جمله ویژگی های برند مای گیلا می‌توان به سبد‌ تنوعی بالا، بسته بندی اختصاصی، محصول کاملا طبیعی و ارسال به سراسر کشور اشاره کرد. ما با انتخاب و دستچین کردن محصولات غذایی نظیر برنج، چای و دمنوش، زیتون، خشکبار ودیگر انواع محصولات طبیعی همواره سعی در حفظ کیفیت و تنوع محصولات‌مان داریم.
مجموعه و برند گیلای من (مای گیلا | Mygila) آماده پذیرش پیشنهادات و انتقادات شما می باشد

همیشه در کنار شما هستیم

کلیه حقوق برای برند و مجموعه گیلای من (مای گیلا) محفوظ است.

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

سفارش شما بسته به نوع ارسال ( پست، تیپاکس یا باربری) و محل شما بین ۱ تا ۵ روز کاری به دستتان می‌رسد.

بله، تمامی قیمت های محصولات مای گیلا بروز هستند.

بله در صورت نارضایتی و یا آسیب کالا میتوانید محصول خود را به راحتی مرجوع کنید و وجه کامل آن را دریافت نمایید.

با مراجعه به حساب کاربری خود ویا ارتباط با کارشناس و پشتیبان مای گیلا می‌توانید به راحتی سارش خود را پیگیری کنید. 

شماره یا شناسه سفارش، کدی چهار رقمی است که پس از ثبت سفارش از طریق پیامک و همچنین صفحه تایید موفقیت آمیز خرید به سفارش شما تعلق میگیرد که از طریق آن می‌توانید سفارش خود را پیگیری یا مرجوع کنید.

پاسخ سوال خود را پیدا نکردید؟ از ما بپرسید، همیشه به سوالات شما پاسخ میدیم: